Aerodrom Memingen
0 2 godine

U ovom tekstu možete pronaći sve informacije koje su vezane za aerodrom Memingen.

Aerodrom Memingen – Check in

Vaš put kroz check-in

  • Općenito, preporučujemo vam da na aerodrom Memingen dođete dovoljno vremena prije polijetanja. Šalteri za prijavu otvaraju se dva sata prije polaska.
  • Nakon dolaska na terminal možete vidjeti na odredišnoj tabli koji je šalter spreman za koju avio-kompaniju.
  • Prtljag možete prijaviti do 40 minuta prije polaska. Po uvidu u važeći pasoš dobit ćete svoju boarding kartu.

Online Check In

Većina avio-kompanija nudi uslugu online prijave, koja omogućava ispis vaše karte za ukrcavanje kod kuće. Aerodrom Memingen nema nikakav uticaj na tu uslugu. Imajte na umu da je online prijava obavezna za letove sa nekim avio-kompanijama.

Kontrola ukrcajne karte nalazi se ispred sigurnosne provjere. Molimo Vas da svoju kartu za ukrcaj spremite i pokažite je na kontrolnoj stanici. Nije vam dozvoljeno ići na sigurnosnu provjeru bez ukrcajne karte.

Aerodrom Memingen – Opće informacije o prtljagu

Ručni prtljag

Mjere ručnog prtljaga se razlikuju, pa se raspitajte kod avio-kompanije prije polaska.

Samo ograničene količine tečnosti, kao što su pića, gelovi i kreme, mogu se nositi u ručnom prtljagu na letovima koji polaze sa aerodroma u EU. Stoga se od putnika traži da izbjegavaju tečnosti u ručnom prtljagu koliko god je to moguće. Dozvoljene su tečnosti u posudama kapaciteta ispod 100 ml, i to samo kada se transportuju u prozirnoj plastičnoj vrećici koja se može ponovo zatvoriti i maksimalnog kapaciteta od jedan litar. Ova pravila važe za sve letove za sve destinacije. Lijekovi i posebni prehrambeni zahtjevi, npr. nutritivna pića za dijabetičare i hrana za bebe, također se mogu nositi u ručnom prtljagu izvan plastične kese, kada će biti potrebni tokom leta.

Imate problema sa pakovanjem prtljage? Pogledajte naše savjete kako da smanjite stres prilikom pakovanja i da odjeća uvijek bude čista i popeglana.

Putnici su dužni da ove tečnosti pokažu osoblju obezbeđenja i, kada se od njih zatraži, da pruže dokaz (npr. recept) o potrebi za ovim predmetima tokom leta.

Veliki prtljag

Veliku prtljagu možete prijaviti na šalteru za prijavu, a zatim je donijeti na šalter za glomaznu prtljagu na terminalu. Molimo vas da unaprijed provjerite uslove i odredbe za veliki prtljag kod svoje avio-kompanije.

Opasne robe

Kako bi se isključili rizici za avijaciju, uglavnom je zabranjen transport opasnih materija.

Usluga povrata opasne robe
U slučaju da slučajno nosite predmet klasifikovan kao opasan, možete ga poslati poštom sebi ili rođacima, komšijama itd. uz naknadu od 5€. Imajte na umu! Opasne robe, tečnosti ili upaljači se ne smiju slati.

Izgubljeno nađeno

Ako ste izgubili svoju prtljagu ili druge lične stvari, molimo kontaktirajte naš servis za izgubljene i pronađene stvari.

Telefon: +49 8331 984200-266
E-mail: lostandfound@allgate.de

Aerodrom Memingen – Putne informacije

Vaš put kroz sigurnosnu provjeru

Pregled putnika

Prije nego što stignete do izlazne kapije, proći ćete kroz sigurnosne preglede putnika i ručnog prtljaga. Kako biste spriječili nepotrebno čekanje, savjetujemo vam da stvari poput tekućine složite u svoj prtljag za prijavu i da se uputite do sigurnosne kontrole neposredno nakon prijave.

Prvi korak

Držite svoju kartu za ukrcaj spremnu za osoblje obezbjeđenja. Stavite svoj ručni prtljag na pokretnu traku uređaja za pregled prtljage, a tečnosti, elektronske uređaje poput mobilnih telefona, fotoaparata i laptopa i drugih stvari stavite u svoje džepove. Imajte na umu da postoje posebni propisi za tečnosti u vašem ručnom prtljagu.

Drugi korak

Krećite se brzo kroz detektor metala. Ako detektor metala oglasi alarm, sigurnosno osoblje će izvršiti naknadnu provjeru ručnom sondom i ponovo kontrolisati vaše cipele.

Treći korak

Predmeti u vašem ručnom prtljagu koji se ne mogu identifikovati tokom pregleda biće posebno provereni u vašem prisustvu. Možda će se od vas tražiti da pokažete stavke i uključite elektronske uređaje kako biste pokazali da rade.

Djeca koja putuju sama

Uzmite u obzir odredbe i uslove svake avio-kompanije u vezi sa djecom koja putuju samostalno. Prije polaska potrebno je da se informišete od koje dobi maloljetnici mogu sami putovati.

Putovanje sa životinjama

Kada putujete sa životinjama, imajte na umu da aerodrom Memmingen nije ulazna tačka za životinje koje dolaze iz zemalja izvan EU.
Za informacije o pasošima za kućne ljubimce i relevantnim propisima EU posjetite web stranicu njemačkog Ministarstva hrane, poljoprivrede i zaštite potrošača.

Aerodrom Memingen – Usluga za putnike sa smanjenom pokretljivošću

Registracija

Aerodrom Memingen nudi usluge za putnike sa smanjenom pokretljivošču a da biste iste dobili važna je rana registracija kod vaše avio-kompanije. Molimo Vas da navedete vrstu invaliditeta i obim njege koja Vam je potreban prilikom rezervacije u turističkim agencijama, a najkasnije prilikom preuzimanja karata. Zaposleni na aerodromu i u avio-kompaniji će vam rado pomoći.

Identifikacija

Sva oprema koja je prikladna za osobe sa ograničenom pokretljivošću označena je poznatim simbolom. Prostori za dolazak i odlazak putničkog terminala opremljeni su tako da budu prikladni za osobe sa ograničenom pokretljivošću.

Dovoljan broj invalidskih kolica iz ambulanti u Memingenu „Gerstberger“ i „Zelt“ čuvaju se kao standardna usluga, besplatno.

Parking

Možete parkirati direktno ispred terminala u označenim područjima 10 minuta besplatno. Na parkingu P1 pored terminala su posebno obilježena parking mjesta za osobe sa invaliditetom, kao i na parkingu P2 i P3.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.