Aerodrom u Tuzli do kraja godine ruši sve rekorde
0 12 mjeseci

Aerodrom u Tuzli prema analizi portala Zamaaero u mjesecu septembru imao je 42.688 putnika, što je za oko 10 hiljada putnika više u odnosu na isti period prošle godine, kada je  aerodrom imao 32.970 putnika. Ovo je 75,7% putnika iz istog mjeseca 2019. godine (56.420), prije nego je pandemija korona virusa zbog porasta umanjila broj putovanja.

Aerodrom je u 9. mjesecu imao 324 operacije. Cargo letova nije bilo ovog, kao ni 9. mjeseca prošle godine.

Međunarodni aerodrom Tuzla od početka godine imao je ukupno 326.580 putnika, a neupitno je da će aerodrom u Tuzli do kraja godine ostvariti veliku cifru od, prema prognozama, preko 400.000 putnika.

Podsjećamo, kompanija Wizz Air donijela je odluku o zatvaranju svoje baze u Sarajevu, dok će kako ističu, na aerodromu Tuzla biti uvedeni novi letovi. 

“Naš prioritet je da minimiziramo sveukupni poremećaj za naše bosanskohercegovačke putnike i zaštitimo proces zapošljavanja naše ekipe. Iz Sarajeva ćemo nastaviti letjeti do Abu Dhabija i Londona (aerodrom Luton). Pored toga, konsolidovat ćemo naše prisustvo u bazi u Tuzli i tamo ojačati našu poziciju. Dodavat ćemo nove letove sa Međunarodnog aerodroma Tuzla do Eindhovena, kao i pojačati frekvencije na našim rutama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Freiburga, Dortmunda i Memmingena”, naveli su u saopštenju iz ove kompanije.

Prema svemu sudeći, odluka kompanije Wizz Air ali i prisustvo aviokompanije Ryan Air na Međunarodnom aerodromu Tuzla će doprinijeti da se predviđanja analize portala Zamaaero obistine do kraja godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.