Auckland i New York prvi put povezani direktnom aviolinijom
0 9 mjeseci

Nakon 16 sati leta avion kompanije Air New Zealand je prvi put stigao u New York City direktno iz Aucklanda.

Avion na letu NZ2 je sletio na aerodrom JFK u New York Cityju 17. novembra, dok let u suprotnom smjeru traje 17,5 sati.

“Air New Zealand je ponosan što je dodao New York City na svoju listu od 29 međunarodnih destinacija”, rekao je direktor kompanije Greg Foran, koji je dodao da ova linija povezuje dva njemu najdraža grada na svijetu.

Želja aviokomapnije da poveže Novi Zeland s aerodromom JFK nikad nije bila tajna. Najavljena je ranije ove godine kao “flagship” linija Air New Zealanda.

Ova aviokomapnija leti na još pet destinacija u SAD-u uključujući San Francisco. Ipak, linija prema New Yorku je prva i trenutno jedina direktna koja povezuje Novi Zeland s američkom Istočnom obalom, a važna je za dalje povezivanje s velikim sjevernoameričkim i evropskim gradovima.

Putnicima su tokom leta poslužena sjajna jela od mesa s Novog Zelanda kao i vrhunska vina, tako da je let avionom Boeing 787-9 Dreamliner bio veoma ugodan.

Trenutno su najduže aviolinije Singapur – New York City i Singapur – Newark (let traje oko 18 sati), a obje pripadaju Singapore Airlinesu.

Ranije ove godine je Qantas saopćio da želi uspostaviti direktne letove između Australije te New Yorka i Londona. Naručio je 12 primjeraka aviona Airbus A350-1000s nadajući se da ultraduge linije mogu biti operativne od 2025. godine. Ti letovi će trajati duže od 19 sati i postat će najduži na svijetu.

Uz naše savjete za putovanja isplanirajte odmor iz snova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.