Aviokompanije još uvijek koriste floppy diskove
0 12 mjeseci

Floppy diskovi su stari desetljećima, ali ih aviokompanije i dalje naručuju i koriste.

Tom Perksy, koji za sebe kaže da je “posljednji čovjek u floppy disk biznisu, osnivač je kompanije i vlasnik internet stranice floppydisk.com, koja prodaje i reciklira floppy diskove. Kompanija također obavlja poslove transfera diskova, nudi program recikliranja te prodaje korištene ili pokvarene diskove umjetnicima širom svijeta.

Međutim, Persky tvrdi da su njegove glavne mušterije i dalje industrijski korisnici koji koriste floppy diskove za ubacivanje informacija u mašine i obrnuto. On kaže da aviokomanije i dalje koriste floppy diskove od kojih je polovina starija od 20 godina, a u to vrijeme su ovi diskovi bili najbolja dostupna tehnologija.

Zašto aviokompanije i danas koriste diskete pogledajte u videu na ovom linku.

“Aviokompanije su ogroman potrošač, a tu je i medicinska oprema koja zahtijeva korištenje floppy diskova za ubacivanje i uzimanje informacija iz medicinskih uređaja”, kazao je on.

Uvijek postoje ljudi koji neke predmete čuvaju kako bi održali nostalgiju živom, a neki od njih kupuju po 50 floppy diskova.

Kompanija British Airways je tokom pandemije koronavirusa 2020. godine povukla iz upotrebe jedan od svojih primjeraka aviona Boeing 747-400, a istraživači kompanije Pen Test Partner su pronašli 3,5-inčni floppy disk u kokpitu, koji se koristio za učitavanje ključnih navigacijskih baza podataka.

Čini se da će floppy diskovi ostati u upotrebi sve dok se koriste stari avioni koji su proizvedeni prije 20 godina.

Uz naše savjete za putovanja, isplanirajte odmor iz snova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.