Eurowings privremeno obustavlja letove iz Sarajeva
0 11 mjeseci

Niskotarifni prevoznik Eurowings će ove zimske sezone znatno smanjiti svoju mrežu odredišta u bivšoj Jugoslaviji, što će utjecati na Beograd, Sarajevo, Split i Zagreb. U Sarajevu će mnogi letovi biti privremeno obustavljeni.

Eurowings postaje sve problematičniji za Lufthansa Grupu zbog visokih troškova. Prijevoznik će sljedeće godine imati pet aviona manje i zaustavio je sve planove za rast mreže za 2023.

“Već tešku situaciju s zaradom u Eurowingsu s milionskim gubicima dodatno su pogoršali dodatni troškovi koji su proizašli iz štrajkova pilota”, rekao je izvršni direktor Lufthanse Carsten Spohr.

Lufthansina niskobudžetna podružnica će kada je riječ o Sarajevu obustaviti letove iz Stuttgarta počevši od 28. novembra do 19. decembra, te ponovno od 9. januara do 25. februara. Nadalje, usluge iz Kelna za glavni grad Bosne i Hercegovine bit će obustavljene od 11. januara do 17. februara.

Neke od obustava ruta koje su predviđene za januar i februar mogle bi se produžiti i do marta, javlja Ex-Yu Aviation News.

Planovi za ljetnu sezonu 2023. ostaju neizvjesni jer prijevoznik nastoji održati svoju mrežu sa 76 aviona, što je manje nego što je imao na raspolaganju ove godine.

Nedavno je Wizz Air donio odluku o gašenju svoje baze u Sarajevu te obustavi većeg broja letova. S druge strane, Wizz Air povećava svoje operacije iz Tuzle, a iz tog grada od nedavno leti i Ryanair.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.