Razočaravajuća fotografija jedne od najljepših plaža svijeta
0 1 godina

Na društvenim mrežama se širi fotografija s jedne od najljepših plaža svijeta – uvale Navagio u Grčkoj, a mnogi su ostali razočarani nakon što su vidjeli količinu smeća koju za sobom ostavljaju turisti.

Šljunčana plaža Navagio nalazi se u istoimenoj uvali koju krase bijele litice i tirkizne nijanse plavog Jonskog mora, a do nje se može doći samo brodom.

Smještena je na otoku Zakintos, a smatra se i “zaštitnim licem” razglednica te privlači i ogroman broj turista. Međutim, turisti i gužve koje na njoj preovladavaju tokom ljeta imaju i negativnu stranu.

Nedavna fotografija ove idilične lokacije razočarala je korisnike društvenih mreža zbog količine smeća koje se nalazi na njoj.

Fotografiju je na svom Facebook profilu objavio ekolog Mihalis Bakas te se zapitao kako turisti mogu biti tako bezobzirni.

“Grčko ljeto 2022. godine. Ne mogu da razumijem kako možete da platite da odete na nekoliko sati na jednu od najlepših plaža na svijetu i tamo ostavite svoje smeće”, napisao je.

Načelnik ostrva Nikitas Aretakis je za lokalne medije objasnio da je plaža donedavno bila u nadležnosti općine i da su oni uklanjali smeće, ali da više nije te da to nije njihova odgovornost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.