Krf: Najzeleniji otok u Sredozemnom moru
0 1 godina

Jedan od svakako najzelenijih otoka u tom dijelu Sredozemlja i po bogatstvu vegetacije odnosno njenoj bujnosti je Krf. 

Krf je grčki otok u Jonskom moru te je ujedno najsjeverniji otok koji je od obale Albanije odvojen kanalom širokim 3 kilometra u najužem i 23 kilometra u najširem dijelu.

Osim bogate historije, otok će vas oduševiti zbog svoje prekrasne prirode i iznimno bujne vegetacije, kojoj pogoduju velike količine padavina koje padnu zimi. Zbog toga ovaj otok zovu “Zelenim otokom”.

Ovaj otok će vas oduševiti svojom prekrasnom prirodom i plažama gdje ćete se moći opustiti uz čisto more i opuštajuće zvukove valova. 

Nevjerovatna arhitektura Krfa

Osim prirode, Krf je poznat po nevjerojatnoj arhitekturi, slikovitim selima gdje ćete bolje upoznati način života ljudi koji tamo žive te po nevjerojatnoj noćnoj ponudi, što će vjerujemo najviše oduševiti one malo mlađe, a možda i starije željne dobrog provoda.

Sam grad svidjet će vam se zbog specifične arhitekture što se najviše odnosi na visoke kuće, zavojite ulice te poznati glavni trg Esplanade i stare luke još iz vremena britanske vladavine.

Ipsos je najrazvijenije turističko naselje koje najviše privlači mlade ljude zbog puno diskoteka, barova i taverni. Nalazi se na pješčanoj plaži poznatijoj kao Chrisso Mili, a smješten je na 15 kilometara udaljenosti od grada Krfa.

Želite li malo više upoznati historijski dio otoka, preporučamo odlazak u Sinarades koji se nalazi na 12 kilometara udaljenosti od grada Krfa, a poznat je po starim ribarskim mjestima s puno kulturno – historijskih spomenika, autentičnih taverni i naravno, prekrasnih plaža.

Pročitajte naše savjete za putovanja i isplanirajte odmor iz snova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.