Mostar uvodi besplatnu kružnu vožnju panoramskim autobusom
0 11 mjeseci

Mostar od naredne srijede uvodi gradsku kružnu vožnju panoramskim autobusom koja će građane voziti besplatno svake srijede i petka u periodu od 20 do 21 mostarskim ulicama.

Jedinstvenu vožnju mostarskim ulicama tokom ljetnih večeri su pokrenuli Cabrio BUS Mostar i Grad Mostar koji je odlučio u potpunosti finansirati ovaj projekt ocjenivši da je panoramska vožnju kroz Mostar zanimljva u sklopu proširivanja ljetnih sadržaja u tom gradu.

“Vožnja će biti potpuno besplatna zahvaljujući gradonačelniku Mariju Kordiću koji je pri samom našem početku rada prepoznao značaj ovog projekta i pozvao me na razgovor kako bi dogovorili aranžman da se svim građanima omogući besplatna panoramska vožnja kroz grad”, kazao je Bojčić.

Tako će prva besplatna panoramska vožnja kroz Mostar početi u srijedu 20. jula, te svake srijede i petka voziti građane gradskim ulicama u periodu od 20 do 21 sat.

Panoramski autobus polazi u 20 sati sa gradskog autobusnog stajališta “lira” kod autobuske i željezničke stanice, te staje u 20:10 sati na vrh Avenije, a u 20:20 sati na autobuskom stajalištu Rondo.

U 20:30 sati crveni Cabrio autobus staje na stajalište kod parka Alekse Šantića, a u 20:35 sati kod Narodnog pozorišta i u 20:40 sati na autobuskoj stanici, te u 20:50 sati na autobuskom stajalištu Hotel Mepas Mepas Mall. Prema planu vožnje u 20:55 sati panoramski autobus će biti kod Staklene banke, a u 21 sat na Musali, te u 21:05 na autobuskoj stanici gdje se vožnja završava.

Ako planirate posjetiti Mostar, obavezno uvrstite ovu kružnu vožnju panoramskim autobusom u svoj plan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.