Najljepše destinacije za vikend odmor
0 1 godina

Svijet je pun nevjerovatnih gradova koji samo čekaju da budu istraženi. 

Ne postoji ništa ljepše od lutanja novim gradom u potpuno nepoznatoj zemlji gdje možete bar na nekoliko dana uroniti u lokalnu kulturu. 

Paris

Grad ljubavi zauzima posebno mjesto. Uživajte u vikendu u stilu Emili u Parizu tako što ćete započeti dan sa kafom dok sjedite na terasi pariskog kafića. Zatim posjetite neke od vrhunskih pariskih umjetničkih galerija i muzeja, od Centra Pompidu do kultnog Luvra. Provedite veče degustirajući sir i pijuckajući dobro vino, ili možda krenite na krstarenje Senom noću da biste vidjeli kako Ajfelova kula svjetluca. Zar ne zvuči sve ovo sanjivo?

Rim

Italija je legendarna zemlja pice i tjestenina i razumljivo je zašto bi se jedan italijanski grad našao visoko na ovoj listi. Rim je dom obilja historijskih znamenitosti i zapanjujućih arhitektonskih dijela, uključujući Koloseum, Španske stepenice i Fontanu di Trevi.

Malaga

Sa odličnim vremenom tokom cijele godine i visokim ljetnjim temperaturama, Malaga je omiljena destinacija za one koji traže sunce i predstavlja oličenje andaluzijskog načina života koji nudi niz divnih kafića, restorana i barova za otkrivanje. Ljubitelji umjetnosti uživaće u izletu u Pikasov muzej, gdje mogu da se upuste u historiju umjetnika rođenog u Malagi i time ispune svoj vikend.

Ostale savjete za putovanja i vikend odmore posgledajte OVDJE!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.