Prvi avion Ryanaira sletio na aerodrom u Tuzli
1 11 mjeseci

Prvi avion Ryanaira sletio je danas iz Beča na Međunarodni aerodrom u Tuzli, čime je zvanično uspostavljenja saradnja te zračne luke i najveće evropske aviokompanije. Svi putnici će u narednom periodu iz Tuzle moći letjeti u Austriju, Njemačku i Švedsku.

Međunarodni aerodrom u Tuzli i aviokompanija Ryanair od poslijepodnevnih sat-i ovoga utorka uspostavili su saradnju, koja je ozvaničena slijetanjem prvog aviona na liniji iz Beča.

Pored Beča u narednom periodu putnici će iz Tuzle moći letjeti ka štokholmskom aerodromu Arlanda te njemačkom Memmingenu. Ove tri destinacije raspoređene su na sedam letova sedmično.

Menadžment tuzlanskog aerodroma dolazak najveće evropske niskobudžetne aviokompanije posmatra kao prvi korak ka uspostavi još šire mreže destinacija koje će saobraćati iz ove zračne luke.

Slijetnjem Ryanairovog aviona zvanično je na snagu stupio zimski red letenja, prema kojem avion ove aviokompanije tri puta sedmično leti ka Beču, te po dva puta prema Memmingenu i Štokholmu.

Uvođenje letova kompanije Ryanair rezultat je saradnje Međunarodnog aerodroma u Tuzli i USAID-ovog projekta Razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini na privlačenju novih avioprijevoznika i proširenju postojećih ruta.

Pored Ryanaira na tuzlanskom aerodromu već nekoliko godina djeluje niskobudžetna aviokompanija Wizz Air koja ima uspostavljena dva bazna aviona. Na kraju kažimo i to da je iz tuzlanske zračne luke od početka ove godine do kraja oktobra prevezeno okvirno 370 hiljada putnika.

One thought on “Prvi avion Ryanaira sletio na aerodrom u Tuzli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.