Savršeni gradovi za vikend putovanja - Avantura kojoj nećete odoljeti
0 1 godina

Svijet je pun nevjerovatnih gradova koji samo čekaju da budu istraženi. Ne postoji ništa ljepše od lutanja novim gradom u potpuno nepoznatoj zemlji gdje možete bar na nekoliko dana uroniti u lokalnu kulturu. Ovo su najbolji gradovi za vikend putovanja!

Pariz – Grad ljubavi

Grad ljubavi zauzima posebno mesto. Uživajte u vikendu u stilu Emili u Parizu tako što ćete započeti dan sa kafom dok sjedite na terasi pariskog kafića.

Zatim posjetite neke od vrhunskih pariskih umjetničkih galerija i muzeja, od Centra Pompidu do kultnog Luvra.

Provedite veče degustirajući sir i pijuckajući dobro vino, ili možda krenite na krstarenje Senom noću da biste vidjeli kako Ajfelova kula svjetluca. Zar ne zvuči sve ovo sanjivo?

Rim – Vječni grad

Italija je legendarna zemlja pice i tjestenina i razumljivo je zašto bi se jedan italijanski grad našao visoko na ovoj listi.

Rim je dom obilja historijskih znamenitosti i zapanjujućih arhitektonskih djela, uključujući Koloseum, Španske stepenice i Fontanu di Trevi, a obzirom da Rim zovu još i vječni grad, možemo kazati da je zasluženo našao svoje mjesto na listi “Gradovi za vikend putovanja”.

Malaga

Sa odličnim vremenom tokom cijele godine i visokim ljetnim temperaturama, Malaga je omiljena destinacija za one koji traže sunce i predstavlja oličenje andaluzijskog načina života koji nudi niz divnih kafića, restorana i barova za otkrivanje.

Ljubitelji ujmetnosti uživati će u izletu u Pikasov muzej, gdje mogu da se upuste u historiju umjetnika rođenog u Malagi.

Odlučili ste posjetiti gradove sa liste “Gradovi za vikend putovanja” a ne znate kako i gdje rezervisati smještaj? Pročitajte naših 11 korisnih savjeta za rezervacije na booking.com.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.