Wizz Air će ponovno uspostaviti letove za Moskvu preko Abu Dhabija
0 10 mjeseci

Wizz Air će ponovo letjeti za Moskvu u saradnji sa svojom podružnicom u Abu Dhabiju, uprkos upozorenjima da povratak u Rusiju rizikuje štetu za reputaciju za evropsku niskotarifnu aviokompaniju.

Wizz Air Abu Dhabi će 3. oktobra ponovo letjeti za i iz glavnog grada Rusije, nakon što je kompanija obustavila letove za Moskvu zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Wizz Air će uspostaviti letove za Moskvu jer ni konkurencija nije prestala letjeti za Rusiju

Podružnica ima sjedište na Bliskom istoku, a zajednički je poduhvat s ADQ-om, državnim Investicionim društvom Abu Dhabija, koji posjeduje 51% vlasništva.

Kompanija Wizz Air ima sjedište u Mađarskoj, nalazi se i na listi Londonske berze, a ponovno će uspostaviti letove za Moskvu budući da njeni glavni konkurenti na Bliskom istoku poput Emiratesa i Etihada, nisu prestali letjeti za Rusiju.

Analitičari ipak upozoravaju na potencijalnu štetu reputaciji kompanije koja bi mogla biti veća od zarade dodatnog posla.

“Iako možemo vidjeti komercijalnu logiku ovoga, osjećamo da to izgleda potpuno pogrešno”, rekli su analitičari Goodbodya.

Odluka bi također mogla zakomplikovati preuzimanje četiri aviona Wizz Aira koji su još uvijek u Ukrajini gdje su ostali nakon zatvaranja zračnog prostora iznad te zemlje.

Wizz Air je jedan od avioprevoznika koji je najviše pogođen zabranama letova nakon početka agresije na Ukrajinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.