Popularno

ValgaValka – evropski grad u dvije države

ValgaValka - evropski grad u dvije države

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada Drini

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada na lijevoj obali Drine

Najljepši pogled na Sarajevo: Planinarski dom koji morate posjetiti!

Bajkoviti planinarski dom sa kojeg se pruža najljepši pogled na Sarajevo

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Neke od najljepših plaža svijeta

Neke od najljepših plaža svijeta

Mačak Duke Ellington Morris: Terapeut koji pomaže putnicima da se oslobode stresa na aerodromu u San Franciscu

DUKE Ellington Morris postao je prvi mačak koji je zadovoljio uvjete da se pridruži Wag Brigade programu na aerodromu, gdje obučeni psi (a sada i jedan mačak) pomažu putnicima da se oslobode stresa dok čekaju let. Ovaj program pokrenut je s ciljem da putovanje bude što ugodnije za putnike.

Putnici koji traže utjehu prije leta mogu pronaći olakšanje u prisustvu najnovijeg člana Međunarodne zračne luke San Francisco, 14-godišnjeg mačka Dukea Ellingtona Morrisa.

Mačak koji je preživio na ulici, Duke je pronađen 2010. godine zajedno s ostalim mačkama i odveden u Odjel za skrb i kontrolu životinja u San Franciscu. Sprijateljio se s petogodišnjom djevojčicom koja ga je usvojila, a njezina obitelj odlučila je trenirati Dukea kako bi stekao certifikat terapijske životinje.

“Od tada, Duke je certificirani životinjski terapeut koji pomaže ljudima svih dobi da se nose sa stresom, bolestima i teškoćama, pružajući osmijeh na njihovim licima kad im je to najpotrebnije”, kažu predstavnici zračne luke.

Duke ima i vlastiti Instagram profil na kojem se može vidjeti kako provodi vrijeme kada nije na dužnosti na aerodromu.

Ovaj simpatični mačak pruža putnicima posebnu dozu utjehe i podrške dok prolaze kroz putničku gužvu i stresne trenutke na aerodromu u San Franciscu. Njegova prisutnost pomaže stvaranju ugodne atmosfere i olakšava svima koji dolaze na aerodrom.

Wag Brigade program, u kojem Duke sudjeluje, primjer je inovativnog pristupa pružanju podrške putnicima i brizi za njihovu dobrobit tijekom putovanja. Ostali aerodromi diljem svijeta mogli bi slijediti ovaj primjer kako bi putovanje postalo još ugodnije iskustvo za sve.

Share