Popularno

ValgaValka – evropski grad u dvije države

ValgaValka - evropski grad u dvije države

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada Drini

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada na lijevoj obali Drine

Najljepši pogled na Sarajevo: Planinarski dom koji morate posjetiti!

Bajkoviti planinarski dom sa kojeg se pruža najljepši pogled na Sarajevo

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Neke od najljepših plaža svijeta

Neke od najljepših plaža svijeta

Air Montenegro još uvijek čeka odobrenje BHDCA da započne letove iz Tuzle, a deset ruta trenutno neizvjesno i na čekanju

Potvrđeno je da Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) nije dala dozvolu aviokompaniji za početak letova sa Međunarodnog aerodroma Tuzla. Prema našim informacijama riječ je o aviokompaniji Air Montenegro.

Nakon odluke Wizz Aira da zatvori svoju bazu u Tuzli, menadžment Međunarodnog aerodroma Tuzla aktivno istražuje mogućnosti za novu aviokompaniju za pokretanje operacija. Air Montenegro, crnogorska aviokompanija, izrazila je značajno interesovanje za ovu priliku, a nedavno su definisani uslovi njihovog poslovnog partnerstva. Međutim, kako je potvrđeno za Klix.ba, ugovor ostaje nepotpisan do pribavljanja potrebnih dozvola.

Crnogorska nacionalna aviokompanija je trenutno u obrascu čekanja i čeka odobrenje BHDC-a. Istovremeno, oni su uključeni u direktne pregovore sa vazduhoplovnim vlastima u zemljama u kojima aerodromi mogu poslužiti kao potencijalne destinacije Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Kako je ranije objavljeno, nova aviokompanija ima za cilj stacionirati jedan avion u bazi u Tuzli i ponuditi letove na deset različitih lokacija. U početku namjeravaju obavljati ukupno 20 letova sedmično. Cilj je da do kraja ove godine počnu sa radom iz Tuzle, tačnije u okviru zimskog reda letenja.

Share