Popularno

ValgaValka – evropski grad u dvije države

ValgaValka - evropski grad u dvije države

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada Drini

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada na lijevoj obali Drine

Najljepši pogled na Sarajevo: Planinarski dom koji morate posjetiti!

Bajkoviti planinarski dom sa kojeg se pruža najljepši pogled na Sarajevo

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Neke od najljepših plaža svijeta

Neke od najljepših plaža svijeta

Wizz Air pokreće novu kampanju nagrađivanja putnika za korištenje rent-a-cara

Wizz Air

Wizz Air, najodrživija aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, predstavila je šemu nagrađivanja klijenata koji iznajmljuju automobile sa kompanijom Green Motion preko partnerstva sa sajtom Rentalcars.com, jednom od vodećih svjetskih platformi za iznajmljivanje automobila. U okviru posvećenosti ove kompanije održivosti putnici će dobijati 10% popusta ako odluče da iznajme električno ili hibridno vozilo preko Green Motiona, jedne od vodećih svjetskih rentacar agencija koja iznajmljuje automobile sa smanjenom emisijom CO₂.

Pored pristupa povoljnim opcijama iznajmljivanja automobila kroz partnerstvo sa sajtom Rentalcars.com, Wizz Air također nagrađuje klijente koji odaberu održiviju opciju dodatnim popustom. Green Motion je poznat po svojim naporima u segmentu iznajmljivanja automobila sa nižom emisijom CO2, što potvrđuje i činjenica da je osam godina zaredom osvojio Nagradu za zelenu flotu godine. Zahvaljujući partnerstvu sa sajtom Rentalcars.com, klijenti Wizz Aira već dobijaju 5% popusta na cijenu iznajmljivanja automobila, a sada, ako odaberu vozilo preko Green Motiona, koji je prisutan u 54 zemlje širom svijeta, uključujući 38 aerodroma na kojima Wizz Air posluje, dobijaju 10% popusta na cijenu iznajmljivanja. Kompletni uslovi korištenja se mogu naći ovdje.

“Mi u Wizz Airu nastojimo da stalno smanjujemo svoj ekološki otisak putem čitavog niza inicijativa u oblasti održivosti. Zato smo, uz posvećenost optimizaciji iskustva putovanja za svoje klijente, pokrenuli ovu novu šemu nagrađivanja preko svog partnera, sajta Rentalcars.com, koja će našim klijentima omogućiti da na jednostavan način iznajmljuju automobile širom naše velike mreže po sniženoj cijeni i prave najzeleniji mogući izbor ako se odluče za Green Motion. Ponosni smo što već imamo najniži ugljični otisak – od samo 57,2 grama po putniku na svaki pređeni kilometar – u evropskoj avioindustriji, a ovo partnerstvo dodatno unapređuje našu vodeću poziciju u oblasti održivosti”, izjavio je Johan Eidhagen, direktor ljudskih resursa i ESG-a u Wizz Airu.

“Drago nam je što smo se udružili sa Wizz Airom kako bismo putnicima ponudili pristup ekološkim opcijama iznajmljivanja automobila u saradnji sa Green Motionom. Tako njegovi klijenti čine nešto dobro za životnu sredinu, ali i ostvaruju veliku uštedu. Već sedam godina sarađujemo sa Wizz Airom i on nam je dragocjen partner, a posebno nam je drago zbog ove nove inicijative”, prokomentarisao je Matthias Schmid, potpredsjednik i generalni direktor sajta Rentalcars.com.

“Drago mi je što su Rentalcars.com i Wizz Air odabrali Green Motion za dalju promociju i ponudu najodrživijih opcija putovanja od letenja do iznajmljivanja automobila. Green Motion je jedna od vodećih kompanija kad je u pitanju izbor ekoloških vozila u našem sektoru, uključujući hibridna, plug-in hibridna i potpuno električna vozila, koja se mogu iznajmiti na lokacijama Green Motiona na brojnim destinacijama Wizz Aira. Cijela mreža Green Motiona se raduje saradnji sa Wizz Airom i sajtom Rentalcars.com na ovoj fantastičnoj šemi nagrađivanja naših zajedničkih klijenata koji nam se pridruže na putu ekološki najprihvatljivog iznajmljivanja automobila”, rekao je Richard Lowden, osnivač i generalni direktor Green Motiona.

Wizz Air je nedavno proglašena najodrživijom aviokompanijom u Evropi po ocjeni kompanije Sustainalytics.

Savjete za putovanje iz snova možete pročitati na sljedećem linku.

Share