Popularno

ValgaValka – evropski grad u dvije države

ValgaValka - evropski grad u dvije države

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada Drini

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada na lijevoj obali Drine

Najljepši pogled na Sarajevo: Planinarski dom koji morate posjetiti!

Bajkoviti planinarski dom sa kojeg se pruža najljepši pogled na Sarajevo

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Neke od najljepših plaža svijeta

Neke od najljepših plaža svijeta

Šta ne nositi na putovanja: 5 stvari koje će vam bespotrebno zauzimati prostor u koferu

Šta ne nositi na putovanja: Pet stvari koje će vam bespotrebno zauzimati prostor u koferu

Prethodno smo na našoj stranici pisali o savjetima kako se što bolje i efikasnije spakovati za putovanje i koje su to stvari koje morate ponijeti. Danas vam donosimo pet stvari koje ne morate nositi na putovanja.

Na web stranici Just Packed objavljeno je nekoliko savjeta za pakiranje prtljage za putovanja te kako ne nositi previše stvari. Predmeti koje preporučuju da izbacite iz kofera su, između ostalih, jastuk za vrat, neudobne štikle, kabanica i previše proizvoda za njegu kože.

Kada se radi o vašoj prtljazi na putovanjima – prostor je na prvom mjestu. Sve što spakujete mora služiti svrsi, a ako ne, mora ostati kod kuće. To pravilo može izgledati grubo, ali to je praksa koja će spasiti putnike od nošenja previše stvari.

Prepakiranje najčešće proizilazi iz pokušaja da se pripremite za previše situacija odjednom, uključujući različite vremenske uslove, pravila oblačenja ili ono što što planirate raditi na putovanju.

Šta ne nositi na putovanja

Predmeti bez kojih ćete zasigurno moći na svom putovanju, a koji će vam nepotrebno zauzimati prostor u koferu su sljedeći:

Neudobne štikle

Štikle na kojima ne možete provesti cijelu večer ne zaslužuju mjesto u vašem koferu. Taj prostor možete iskoristiti za nešto praktičnije. Ukoliko ipak birate potpetice, stručnjaci savjetuju da ponesete univerzalni komad koji može podnijeti različite vremenske prilike.

Šta ne nositi na putovanja: 5 stvari koje će vam bespotrebno zauzimati prostor u koferu
Kako se spakovati i šta ne nositi na putovanja

Kabanica

Kabanica će zauzimati mjesto u koferu, a vrlo rijetko ćete je upotrijebiti. Tokom putovanja prije ćete posegnuti za kišobranom koji možete kupiti i kad stignete na vašu destinaciju.

Veliki jastuk za vrat

Postoje bolje opcije koje su pogodnije za putovanja od standardnog jastuka za vrat. Sat vremena sna koji ćete dobiti koristeći svoj jastuk nije vrijedan gnjavaže nošenja na putovanje.

Pogrešan adapter

Istraživanje prije putovanja uključuje razumijevanje tipova utikača i utičnica na vašoj destinaciji. Stručnjaci preporučuju da sa sobom nosite univerzalni adapter kako bi bili pripremljeni za sve prilike.

Previše proizvoda za njegu kože

Nositi sve proizvode potrebne za vašu rutinu njege kože može predstavljati pravu smetnju pogotovo jer većina proizvoda dolazi u prilično velikim pakiranjima. Ukoliko vaši omiljeni kozmetički preparati ne dolaze u “travel” pakovanjima, preporučuje se da ponesete samo ono osnovno.

Share