Popularno

ValgaValka – evropski grad u dvije države

ValgaValka - evropski grad u dvije države

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada Drini

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada na lijevoj obali Drine

Najljepši pogled na Sarajevo: Planinarski dom koji morate posjetiti!

Bajkoviti planinarski dom sa kojeg se pruža najljepši pogled na Sarajevo

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Neke od najljepših plaža svijeta

Neke od najljepših plaža svijeta

Mostar se našao na listi najpotcjenjenijih gradova Evrope

Mostar se našao na listi najpotcjenjenijih gradova Evrope

Conde Nast Traveler, magazin specijalizovan za putovanja, predstavio je listu najpotcjenjenijih gradova Evrope, a svoje mjesto na spisku našao je i Mostar koji je opisan kao “grad opuštene energije s mješavinom austrougarske i osmanske arhitekture”.

Iz magazina Conde Nast Traveler kontaktirali su njihovu mrežu stručnjaka za putovanja i pisaca sa sjedištem u Evropi kako bi sastavili listu najpotcjenjenijih gradova Evrope.

Lista obuhvata 22 lokacije u rasponu od malih gradova u Švedskoj do manje poznatih mjesta u baltičkim državama.

“Možda zauzimaju manje stranica u vašim vodičima od drugih destinacija, ali otkrit ćete da ovi gradovi imaju isto toliko prirodnih ljepota i atrakcija, kao i njihove poznatije kolege, a koje morate posjetiti”, naveli su na web stranici.

Kada je riječ o evropskim putovanjima, popularni gradovi poput Pariza i Rima imaju tendenciju da se uzdignu na vrh liste interesovanja ljudi. Međutim, Evropa je puna iznenađujućih destinacija koje će daleko nadmašiti vaša očekivanja, a jedan od njih je i Mostar.

“Mostar je prekrasan srednjovjekovni grad sa mješavinom austrougarske i osmanske arhitekture. U njemu se nalazi kultni Stari most po kojem je grad dobio ime. Postoje brojni restorani koji nude tradicionalnu i zasitna jela poput dolme, povrća punjenog mljevenim mesom i rižom, sarme i svježeg hljeba”, napisala je Jessica Nabongo, blogerica i osnivačica turističke agencije Jet Black za Conde Nast Traveler.

“Opuštena energija grada olakšava popodnevnu šetnju gradom pretvoriti u veče uživanja u ugodnoj hrani uz ispijanje rakije, nacionalnog pića Bosne, i slušanje umirujućih zvukova rijeke”, zaključuje.

Na listi najpotcjenjenijih turističkih destinacija Evrope našlo se još nekoliko gradova iz regije poput Trogira i Opatije u Hrvatskoj, Ohrida u Sjevernoj Makedoniji te Tirane u Albaniji.

Kompletnu listu najpotcjenjenijih gradova Evrope možete pronaći OVDJE.

Share