I Bali ima svoje mane: Drugo lice bajkovitog otoka
0 11 mjeseci

Bali je jedna od najpopularnijih svjetskih destinacija, a brojni ljudi uživaju čak i u samim fotografijama pješčanih plaža, tirkiznog mora, koraljnih grebena i kulturnih znamenitosti koje su tamo zabilježene. Međutim, pojedini posjetitelji otkrili su i “drugu” stranu ovog bajkovitog mjesta.

Mnogi maštaju o odlasku na Bali – veličanstveni indonezijski otok koji se smatra “rajem na zemlji”.

Ipak, iza idiličnih prizora koje svakodnevno možemo vidjeti putem popularnih turističkih stranica i društvenih mreža, koje služe kako bi još više ispromovisale ovu destinaciju, dobro je znati da i on, poput ostalih mjesta, ima svoje “mane”.

@victoriagoulbourne Dont be fooled by insta 😅🌝 #traveltok #bali #canggu #indonesia #traveltok #comedy #fyp #instavsreality #baliviews #balitravel ♬ original sound – Andrei King

Među još nekim objavama na ovu temu je i onaj koji prikazuje kako tokom kiše izgleda jedno od mjesta odakle se pruža nevjerovatan pogled.

@loveeeliz Rain season started extra early just for us 🥰 #bali #nusapenida #kelingkingbeach ♬ original sound – Andrei King

Također, tu je i snimak s Instagram profila thebaliguideline, koji prikazuje unutrašnjost jedne od drvenih nastambi predviđenih za iznajmljivanje.

Korisnici su ukazali na to da je, unatoč nevjerovatnim recenzijama, i Bali mjesto poput “svih drugih”. Također, istakli su, prilikom planiranja putovanja na ovaj otok, potrebno je, kao i inače, istražiti adekvatne smještajne lokacije, a naročito kako bi doživljaj tamo, i u slučaju vremenskih nepogoda, ostao potpun.

Uz naše savjete za putovanja isplanirajte odmor iz snova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.