Popularno

ValgaValka – evropski grad u dvije države

ValgaValka - evropski grad u dvije države

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada Drini

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada na lijevoj obali Drine

Najljepši pogled na Sarajevo: Planinarski dom koji morate posjetiti!

Bajkoviti planinarski dom sa kojeg se pruža najljepši pogled na Sarajevo

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Neke od najljepših plaža svijeta

Neke od najljepših plaža svijeta

Međunarodni aerodrom Tuzla – kako doći? Gdje parkirati? Cijena parkinga? Cijene prevoza od/do aerodroma? Sve na jednom mjestu za sve Wizz Air putnike!

Međunarodni aerodrom Tuzla

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA

Međunarodni aerodrom Tuzla nalazi se u mjestu Dubrave Gornje, oko 13km od Tuzle. 

Ukoliko dolazite iz pravca Sarajeva, u Živinicama skrenete prema Kalesiji i dolazite do aerodroma. Od skretanja vam treba oko 6km.

Ukoliko dolazite iz pravca Banja Luke, idete prema Doboju, Gračanici, Lukavac, i od Lukavca možete ići preko Živinica, Dubrave Donje, Dubrave Gornje (Međunarodni Aerdorom Tuzla) ili preko Tuzle a zatim ponovo na Dubrave Donje i naposlijetku Dubrave Gornje. Potrebno je oko 160km.

Ukoliko dolazite iz  pravca Srbijepreko Zvornika, u Karakaju idete prema Kalesiji i na Međašu idete lijevo prema Aerodromu, od granice imate oko 45 minuta do Aerodroma. Ukoliko dolazite iz pravca Srbije, preko Bijeljine, idete na Ugljevik, Priboj, Podgoru, Seljublje, Hrasno Donje, Tojšiće i Gornje Dubrave (Aerodrom Tuzla). Od Bijeljine je potrebno oko 70km.

Ukoliko dolazite iz pravca Hrvatske, preko Županje, idete putem Srebrenik, Lukavac i Živinice, te u Živinicama skrećete prema Dubravama Gornjim i Aerodromu. Preko Brčkog idete prema Loparama, Gornja Tuzla, Tojšići, Gornje Dubrave (Aerodrom Tuzla).

PREVOZ od/do AERODROMA TUZLA

Shuttle prevoz još uvijek nije uveden od/do aerodroma Tuzla do centra grada. Međutim, do Aerodroma Tuzla je moguće doći gradskim prevozom, Wizz Air busom (iz Banja Luke i Sarajeva) i taksi prevozom.

Wizz Air Bus

Wizz Air bus je jedan od vidova prevoza iz Sarajeva i Banja Luke. Rezervacija je isključivo online preko Wizz Air web stranice

Sarajevo – Aerodrom Tuzla- Sarajevo – 36€ povratna karta, 18 u jednom pravcu.

Banja Luka – Aerodrom Tuzla – Banja Luka – 58 povratna karta, 29 u jednom pravcu

Napomena: moguće je kupiti kartu u jednom pravcu sa Aerodroma ili iz grada. Autobus iz Sarajeva i Banja Luke kreće sa glavne autobuske stanice.

Vrijeme polazaka iz  Banja Luke.

Vrijeme polaska iz Sarajeva.

Gradski prevoz od/do Tuzle/Aerodroma

Iako se ne reklamira, moguće je gradskim prevozom od Tuzle doći do Aerodroma i nazad. Naime GSP u Tuzli ima relaciju Tuzla AS Istok – Dubrave – Međaš – Kalesija, Autobus br. 11 koji u Tuzli staje kod sportske dvorane Mejdan i vozi do Dubrava gdje izlazite i morate prošetati nekih 10-15 min do aerodroma. Cijena karte u jednom smjeru iznosi 2.70 KM (oko 1.40€ – plaćanje u busu je isključivo u domaćoj valuti). Autobus saobraća od 5:25 do 23:15 a red vožnje možete provjeriti OVDJE. Obratite pažnju kada ovaj autobus ne saobraća i u koje vrijeme. Najbolje je kada uđete u autobus da pitate vozača za vožnju do aerodroma.

Taxi prevoz

Možda ipak najsigurnija varijanta ukoliko dolazite autobusom u Tuzlu je korištenje taxi prevoza do aerodroma. Iz Tuzle do aerodroma vožnja će vas u jednom pravcu koštati oko 15 KM (8€). Imajte u vidu da vožnja može koštati i koju marku više u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, kao i da vam vozač može naplatiti prtljag. Ukoliko idete autobusom ili nekim drugim prevoznim sredstvom koje prolazi preko Živinica, možete izaći na glavnoj autobuskoj stanici u Živinicama i uzeti taxi do aerodroma. Cijena od Živnica do Aerodroma je oko 10 KM (5€).

Neke od Taxi kompanija koje možete prije kontaktirati, naručiti i inormisati se o cijenama prevoza: 

PARKING

Ukoliko do aerodroma dolazite vlastitim vozilom moguće je parkirati vozilo na parkingu Aerodroma Tuzla. Aerodrom je ograđen i prostran. Cijena do 6 dana iznosi 10 KM/dan (5€), preko 6 dana 7 KM/dan (3.5€). Ukoliko ne želite parkirati na Aerodromu, možete parkirati na nekom od parkinga u Tuzli. O cijenama i mjestima parkinga možete se informisati OVDJE

SMJEŠTAJ

Često se može dogoditi da je polazak vašeg aviona vrlo rano ujutro ili da je povratak kasno navečer, te ne možete stići na prevoz do željenih destinacija. Cijene smještaja u Tuzli variraju od 15 do 60€ ovisno da li se radi o apartmanskom ili hotelskom smještaju. Savjetujemo da smještaj rezervišite preko Booking.com ili Airbnb.com

USLUGE NA AERODROMU TUZLA

  • Duty free shop
  • Rent a car
  • Turistička agencija
  • Mjenjačnica
  • Taxi
Share