Popularno

ValgaValka – evropski grad u dvije države

ValgaValka - evropski grad u dvije države

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada Drini

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada na lijevoj obali Drine

Najljepši pogled na Sarajevo: Planinarski dom koji morate posjetiti!

Bajkoviti planinarski dom sa kojeg se pruža najljepši pogled na Sarajevo

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Neke od najljepših plaža svijeta

Neke od najljepših plaža svijeta

Međunarodni aerodrom Tuzla 2022. godine planira povećati broj letova

Međunarodni aerodrom Tuzla

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Plan poslovanja Međunarodnog aerodroma Tuzla za ovu godinu, kojim je predviđen nastavak tehničkog opremanja aerodroma i kontinuirana edukacija radnika.

U planu za ovu godinu je i nastavak postepenog povećanja broja aviooperacija i novih destinacija u zemlje Zapadne Evrope i Bliskog Istoka. Planiran je i završetak projekata koji nisu okončani u 2021. godini, a riječ je o stavljanju u funkciju osvjetljenja piste u projektovanoj dužini od 900 metara, tehnički prijem zgrade putničkog terminala, izgradnja trećeg prolaza, kao i carinskog skladišta.

Prema aktuelnim planovima aviokompanije Wizz Air, u prva tri mjeseca ove godine predviđa se nastavak zimske sezone, odnosno letovi na 14 destinacija u 6 zemalja, dok bi se u periodu april-oktobar taj broj povećao na 22 destinacije u sedam evropskih zemalja.

Međunarodni aerodrom Tuzla planira završetak izgradnje dodatnog prolaza i nadstrešnice

“Kada je riječ o razvoju tuzlanskog aerodroma, u 2022. godini planirano je da se nastave pregovori i sa drugim niskobudžetnim aviokompanijama, koji su započeti u 2021. godini. Cargo saobraćaj se u 2022. godini planira na pet opsluženih letova u godini, što je za tri leta više nego 2021. godine. Kapacitet koji Međunarodni aerodrom Tuzla trenutno posjeduje je dovoljan za opsluživanje i u slučaju povećanja broja cargo operacija”, navedeno je u Planu poslovanja.

U toku 2022. godine Međunarodni aerodrom Tuzla planira i završetak izgradnje i dodatnog prolaza atrija i nadstrešnice ispred dolaznog prolaza, čime će se upotpuniti slika modernog međunarodnog aerodroma. Pored toga, u 2022. godini planirana je rekonstrukcija parking prostora, što će unaprijediti prostor za prateće aerodromske sadržaje.

Share