Popularno

ValgaValka – evropski grad u dvije države

ValgaValka - evropski grad u dvije države

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

10 najboljih mjesta za novogodišnja putovanja

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada Drini

Zvornik iz zraka: Sve ljepote grada na lijevoj obali Drine

Najljepši pogled na Sarajevo: Planinarski dom koji morate posjetiti!

Bajkoviti planinarski dom sa kojeg se pruža najljepši pogled na Sarajevo

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Najveća bašta na svijetu, u kojoj je posađeno 150 miliona cvjetova, nalazi se u Dubaiju

Neke od najljepših plaža svijeta

Neke od najljepših plaža svijeta

Aerodrom Mostar imao samo 5 putnika

Aerodrom Mostar imao samo 5 putnika

Aerodrom Mostar je u novembru uslužio samo pet putnika, što je njegov najslabiji učinak u ovom mjesecu u više od decenije i veliki fijasko s obzirom na konstantne najave novih letova i ogromno slijevanje novaca iz svih budžeta u državi.

Prošli mjesec Aerodrom Mostar nije imao komercijalnih letova, jer je ljetna charter sezona završila u oktobru. U novembru ove godine, kroz mostarski aerodrom prošlo je još manje putnika nego tokom pandemijom pogođene 2020.godine, dok su brojke pale za 99% u odnosu na prethodnu 2019. godinu, piše Ex-Yu Avaiation News.

Mostarski aerodrom je u periodu od januara do novembra uslužio 10.801 putnika, što je pad od 66,5% u odnosu na tri godine prije. Uprava aerodroma je najavila da će Wizz Air sljedeće godine pokrenuti letove. Međutim, niskotarifni avioprijevoznik nije potvrdio ove planove.

Podsjetimo da se u Aerodrom Mostar godinama slijevaju ogromna financijska sredstva sa svih nivoa vlasti, a plodovi ulaganja se nikako ne naziru, što otvara mnoga pitanja s obzirom na činjenicu da se nalazi na najpovoljnijem geološkom području u našoj zemlji.

Vlada Federacije BiH je u proteklih osam godina u mostarski aerodrom uložila 16 miliona KM u sklopu financijske podrške za opremanje, modernizaciju i rad aerodroma u Federaciji BiH.

Share