Rovinj, najljepši grad na moru
0 1 godina

Rovinj je grad u Hrvatskoj. Nalazi se na zapadnoj obali istarskog poluotoka. Skupa je uz Poreč najljepše/najmoćnije turističko središte u Istri i jedno od najjačih na Jadranu. Područje grada Rovinja omeđeno je gradovima Bell, Kanfanar, Sv. Loveridge i Fossal.

Rovinjska obala poznata je po svojim udubljenjima i raznolikosti, koju karakteriziraju kamenje i stijene. Oni koji ljetovanje i kupanje ne mogu zamisliti bez sitnog pijeska možda će na prvu biti razočarani, ali će uskoro vidjeti ljepotu i šarm obale, bogate morskim svijetom, a svaka plaža je drugačija i vrijedna istraživanja.

Uglavnom ćete naići na ritmične kamenite rtove i pitome uvale sa zaobljenim oblucima veličine oraha. Takva obala može izgledati nepristupačna, ali posebna je poslastica pronaći svoju zabačenu uvalu i u njoj provesti cijeli dan, daleko od gužve i galame. Zahvaljujući pijesku, takve uvale su savršene za djecu da se satima igraju praveći male bazene, hvatajući rakove ili bacajući kamenje u vodu. Ne treba zaboraviti ni prednosti hodanja po takvom tlu, koje je vrlo zdravo i dobro za masažu stopala.

rovinje gd79c121f5 1920

Ulazci u ove uvale su lagani, a padine su blage, dok za mlade koji vole skakanje postoji nekoliko plaža s nešto višim stijenama koje idu direktno u more za razne akrobacije. Ove plaže se nalaze u Skarabaru i Cape Rouseyu.

Podsjećamo vas da se prije skakanja upoznate s plažama i morskim dubinama mjesta: svjetlucanje vode i promjene plime i oseke mogu zavarati oko, a skakanje u plitku vodu ponekad može uzrokovati ozbiljne povrede. Za one kojima baš smetaju stjenovite obale za kupanje, grad Rovinj je proteklih godina prekrio dosta plaža sitnim šljunkom. Ove plaže se nalaze na Uvali Kuva, Uvala Lone i najnovijoj uređenoj gradskoj plaži Moulin Rouge, veoma su popularne, a na njima možete pronaći i dodatne usluge kao što su caffe barovi, tuševi, toaleti, svlačionice itd.

Planirate posjetiti jedan od najljepših primorskih gradova? Rezervišite svoj smještaj na vrijeme:

Razvedenost rovinjske obale i raznolikost podmorja stvaraju vrlo bogatu morsku floru i faunu, pa će ronioci, amateri i profesionalci sigurno znati uživati. Skupljanje školjki i ostataka kamenja uobičajena je zabava, a ovi predmeti su vaši omiljeni suveniri koji će vas zauvijek podsjećati na ljetovanje na Jadranu. Ovdje vas moramo upozoriti da ne iznosite na površinu živa bića i zaštićene morske vrste jer to može ugroziti podvodni ekosistem i prilikom ronjenja nemojte ići predaleko u otvoreno more i ne idite predaleko bez signalnog balona koji označava vaše prisustvo u slučaju ronjenja na čamce i glisere.

Ovaj grad raspolaže sa mnoštvo prelijepih plaža , a neke od njih su :

Plaža Knez rovinj

Plaža Knez je prekrasna plaža u mirnoj uvali, omiljeno mjesto za čamce i jedrilice. U blizini se nalazi poznata FKK plaža Punta Križ.

Plaža Punta Križ

Plaža Punta Križ je nudistička FKK plaža smještena sjeverno od Rovinja. Sačinjena je od krupnih oblica, sa stjenovitom podlogom u dodiru s morem. Iako je izolirana, zbog posebnosti svojih gostiju jako dobro je popunjena. Ako se odlučite doći, svakako sa sobom ponesite kreme za sunčanje i suncobran ako ga imate. Plaža je stalno pod suncem, a vi kao nudist posebno ste izloženi.

Plaža Palud Rovinj

Plaža Palud se nalazi unutar ornitološkog rezervata Palud južno od centra Rovinja. Plaža je šljunkasto/stjenovita a u horizontu se nalazi mediteranska makija koja pruža hlad na pojedinim djelovima plaže. Plaža je divlja bez ikakvih sadržaja idealna je za one koji traže privatnost i mir.

Crveni otok plaže Rovinj

Crveni otok se sastoji od dva mala povezana otoka, Svetog Andrije i Maškina, te je jedno od najpopularnijih turističkih lokacija za goste koji borave u Rovinju i okolici, a koji se nalaze nasuprot Park šume Zlatni rat. Brodovi polaze svakih sat vremena iz centra Rovinja do otoka, udaljenog 15 minuta vožnje. Na otoku prevladavaju crnogorične šume i mediteranska makija.

Zaista je Rovinj najljepši grad na moru za posjetiti.

Izvor: www.inforovinj.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.