WizzAir najavio ponovno pokretanje linija: Iz BiH će se letjeti na 15 destinacija
0 2 godine

WizzAir najavio ponovno pokretanje 15 linija iz tri bosanskohercegovačka grada. Krajem marta i početkom aprila posotjećim rutama iz baza u Tuzli i Sarajevu, kao i sa aerodroma u Banja Luci biti će dodane nove rute ka evropskim destinacijama.

Tako će WizzAir Banja Luku ponovo povezati sa Francuskom letom do aerodroma Basel – Mulhous – Freiburg.

Novi letovi najavljeni su iz Tuzle za Billund, Friedrichshafen, Karlsruhe/Baden-Baden, Gothenburg Landvetter, Nuremberg i Stockholm Skavsta.

Sarajevo će ponovo biti povezano sa destinacijama: Billund, Paris Beauvais, Cologne, Brussels Charleroi, Frankfurt Hahn, Malmo, Goethenburg Landvetter i Oslo Sandefjord Torp.

“Zadovoljstvo nam je što ovog proljeća ponovo pokrećemo letove ka mnogim tržištima, nudeći mogućnosti pristupačnijih i sigurnijih putovanja. Wizz Air ostaje predan pružanju najboljih uslova za putnike i stimulisanju turizma i ekonomije Bosne i Hercegovine. Naši mladi, efikasni i zeleni avioni i posada će biti sretni da vam požele dobrodošlicu na letovima, bilo da posjećujete svoje prijatelje i rodbinu u gradovima Evrope, idete na dugo očekivani odmor ili putujete poslovno”, poručila je Zsuzsa Trubek, menadžerica korporativnih komunikacija Wizz Aira.

WizzAir, evropska niskotarifna aviokompanija sa najvećom stopom rasta, ima flotu od 149 aviona tipa Airbus A320 i A321. Do 31.marta 2020. godine, usluge Wizz Aira je koristilo više od 40 miliona putnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.